سنسور حضور افراد (PIR) چیست؟ و چه کاربرد و مزیتی در ساختمان ها دارند؟

, ,
تصاویری از تمام اندازه های سنسور تشخیص حضور افراد در یک صفحه سفید رنگ

اهمیت سنسور حضور افراد در هوشمندسازی

سنسور حضور افراد یا سنسور تشخیص حضور افراد یکی از تجهیزات مهم و کاربردی برای بهینه سازی در مصرف انرژی و ایجاد امنیت در مجتمع ها است.

امروزه به دلیل مشغله زیاد افراد و یا نیاز به بکارگیری نیروی انسانی برای کنترل تردد افراد در مجتمع های اداری، مسکونی، تجاری نیاز به سنسورها، بیش از پیش احساس می شود. از طرف دیگر، برق یکی از مهمترین انرژی های مورد نیاز بشر است که در تمام تجهیزات کاربرد دارد. بنابراین صرفه جویی در مصرف آن امری اجتناب ناپذیر است.

خوشبختانه امروزه به کمک پیشرفت تکنولوژی می توانیم این دغدغه ها را بر طرف کنیم. پیشنهاد ما در شرکت ایلیا راژمان صدرا برای برطرف کردن مشکلات ذکر شده استفاده از سنسور تشخیص حضور افراد در مجتمع هاست.

شرکت ایلیا راژمان صدرا سنسورهای با کیفیت و بی نظیری را برای سیستم روشنایی و امنیت هوشمند ساختمان شما ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و برای دیدن محصولات به وب سایت خانه هوشمند زوریل مراجعه کنید.

سنسور چیست و عملکرد آن چگونه است؟

سنسور در لغت به معنی حس کننده و یا حسگر است که می تواند کمیت هایی نظیر دما، حرکت، فشار و رطوبت را تشخیص دهد. سنسورها به عنوان چشم و گوش ساختمان عمل می کنند.

این وسیله اطلاعات لحظه ای را از بخش های مختلف ساختمان، جمع آوری می کند و به سیستم مرکزی ارسال می کند. با این روند یک سری کارها به صورت خودکار انجام می شود.

سنسورها انواع مختلفی دارند که هریک برای کاربرد و اهداف مختلفی طراحی شده اند. آشنایی با انواع سنسورها برای مهندسان در جهت انجام بهتر پروژه ها اهمیت ویژه ای دارد.

حال ممکن است سوالاتی وجود داشته باشد، سوال هایی نظیر سنسور حضور افراد چیست؟ چرا از سنسور حضور افراد استفاده می کنیم؟ سنسور تشخیص حضور افراد چه کاربرد و مزیتی دارد؟ برایتان پیش آمده باشد برای رسیدن به پاسخ این سوالات در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

سنسور حضور افراد همان طور که از نامش پیداست برای تشخیص حضور افراد در هر بخشی از مجتمع ها مورد استفاده قرار می گیرد و از تکنولوژی های گوناگونی برای تشخیص حرکت استفاده می کند.

زمانی که شما در خانه حضور ندارید و فردی وارد خانه شما می شود این سنسور با تشخیص حضور فرد، اطلاعاتی به سیستم کنترل مرکزی ارسال می کند و از طریق SMS شما را از حضور فردی در ساختمان مطلع می کند.

در ساختمان های مسکونی، کنترل و نظارت بر تردد افراد به خصوص زمان های سفر و در ساختمان های تجاری و اداری، زمان ورود و خروج افراد در ساعات غیر کاری از اهمیت ویژه ای برای ایجاد امنیت برخوردار است.

با استفاده از سنسورهای تشخیص حضور افراد و حرکتی می توان محیط مورد نظر را به صورت دائم کنترل کرد. هنگامی که سنسورها در ساعات غیر مجاز حضور فردی را تشخیص دهند، از طریق SMS به کاربر اطلاع می دهند و یا اقداماتی مانند به صدا در آمدن زنگ هشدار، فعال شدن دوربین های امنیتی، روشن شدن چراغ ها، قفل کردن درب ها و در صورت لزوم تماس با شماره های از پیش تعریف شده در سیستم انجام می دهند.

تمامی اطلاعات مربوط به تاریخ و ساعت ورود و خروج در سیستم ثبت می شود و می توان اطلاعات جامع و دقیقی از رفت و آمد افراد به دست آوریم. بنابراین این سنسورها کاربرد اساسی و ویژه ای درسیستم امنیتی و روشنایی هوشمند دارند. در ادامه مطلب، مزیت های سنسور حضور افراد را شرح می دهیم.

مزیت های سنسور حضور افراد:

بهینه سازی در مصرف انرژی:

سنسور تشخیص حضور افراد در سیستم روشنایی هوشمند استفاده می شود. این سنسورها با دیگر تجهیزات روشنایی در ارتباط اند. با تشخیص حضور افراد توسط این سنسورها در مکان مورد نظر چراغ ها روشن می شوند و با خروج افراد از این مکان ها به صورت خودکار بعد از گذشت چند لحظه چراغ ها خاموش می شوند با این کار از مصرف بیشتر انرژی جلوگیری می شود.

برای آشنایی بیشتر با سیستم روشنایی هوشمند پیشنهاد می کنیم مقالات زیر را بخوانید:

سیستم روشنایی خانه هوشمند چیست؟ و چه مزیت هایی برای کاربران دارد؟

سنسور نور در خانه هوشمند چیست و چرا از آن در خانه هوشمند استفاده می کنیم؟

عدم استفاده از کلیدها برای ایجاد روشنایی

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که وارد محیطی تاریک شوید و نتوانید کلیدها را پیدا کنید؟ سنسور تشخیص حضور افراد این امکان را به شما می دهد که بدون نیاز به کلید وارد مکان مورد نظر  شوید و از روشنایی به صورت خودکار بهره ببرید. یکی دیگر از مزیت های استفاده از این سنسورها به جای کلیدها جلوگیری از انتقال آلودگی در بین افراد ساختمان است.

ایجاد امنیت در مجتمع ها

یکی دیگر از مزیت های سنسور حضور افراد که کاربرد فراوانی دارد استفاده از آن در سیستم امنیتی هوشمند است. این سنسور با تشخیص حضور فرد در دامنه مورد نظر اقداماتی نظیر به صدا در آمدن زنگ اخطار، اعلام خطر از طریق SMS به کاربر، انجام می گیرد.

همچنین می توانید چندین منطقه را در سیستم تعریف کنید تا به صورت جداگانه آن مناطق را کنترل و مدیریت نمایید و در صورت حضور افراد غیر مجاز به این مناطق در ساختمان به سرعت مکانی که فرد در آن جا قرار دارد را تشخیص دهید.

تا اینجا با مفهوم سنسور حضور افراد، کاربرد و مزایای آن آشنا شدیم حال می خواهیم بدانیم که سنسور حضور افراد (Presence sensor) با سنسور حرکتی (motion sensor) چه تفاوتی دارند؟

سنسور حضور افراد با سنسور حرکتی متفاوت است. شناخت بهتر این تجهیزات باعث می شود سیستم روشنایی هوشمند و سیستم امنیت هوشمند کارایی بسیار بهتری داشته باشند.

تفاوت سنسور حضور افراد با سنسور حرکتی:

سنسور حضور افراد در تشخیص حرکت، دقت بسیار بالایی دارد. این سنسور می تواند حضور فرد را در حالت های سکون طولانی مدت نظیر کار با کامپیوتر و یا مطالعه را تشخیص دهد.

توصیه می شود از این سنسور در فضاهای داخلی ساختمان مانند دفتر کار، اتاق های خانه (اتاق نشیمن، اتاق غذا خوری)، سالن های کنفرانس که دارای حرکت کمتری است استفاده شود. اما سنسور حرکتی حساسیت بالایی در تشخیص حضور افراد ندارند.

این سنسور با تشخیص حرکت، اطلاعات را به سیستم ارسال و به این ترتیب چراغ ها روشن می شوند و بعد از چند لحظه اگر فرد در آن مکان در حالت سکون باشد چراغ ها خاموش می شوند. بنابراین این سنسور در چنین حالتی کارایی خوبی ندارد.

از این سنسور در مناطق پر رفت و آمد مانند راه پله ها، پارکینگ ها، راهروها، پاگردها استفاده می شود. به طور کلی می توان گفت این سنسور در مکان هایی که رفت و آمد در آن زیاد است به کار می روند.

تصویری از سنسور حرکت با برند زوریل را نشان می دهد.

سنسور حضور افراد برای تشخیص حرکات کوچک تر بسیار مناسب تر از سنسور حرکتی هستند. به طور طبیعی بدن انسان دارای انرژی مادون قرمز است که سنسور حضور افراد با تشخیص این امواج در محدوده تحت پوشش خود عمل می کند.

هنگامی که حضور فرد در محیط تشخیص داده شود چراغ ها روشن می مانند و زمانی که حضور فردی تشخیص داده نشود چراغ ها از طریق همین سنسور خاموش می شوند.

در ساخت سنسور حضور افراد از جدیدترین تکنولوژی تشخیص حرارت بدن استفاده می کنند. این سنسورها با کمک امواج مادون قرمزی که از منبع حرارتی منعکس می شود حضور فرد را تشخیص می دهند.

همچنین این سنسور در کنار متغیرهایی مانند میزان حساسیت به حرکت، تایمر و زوشنایی به کاربران این امکان را می دهد که از این سنسور برای اماکن و مصارف متفاوتی استفاده کنند.

در هر دو حالت هر چه به آشکارساز نزدیک تر می شوید سنسورها حساسیت بیشتری پیدا می کنند. ارتفاع نصب سنسور و منطقه شناسایی مشخص شده توسط سازنده بر میزان حساسیت آن تاثیر ویژه ای دارد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *