دیوار سبز چیست و چه انواعی دارد؟ این نوآوری چه نقشی در ایجاد فضای سبز هوشمند دارد؟

تصویر یک دیوار سبز که در یک ساختمان که نمای قهوه ای رنگ دارد.

دیوار سبز تحولی بزرگ از ترکیب زندگی طبیعی و مدرن

دیوار سبز از دیگر ساختارهای بشر در جهت رشد و پرورش گیاهان است که با اشغال فضایی بسیار کم، محیطی زیبا و دلنشین برای شما پدید می آورد. این دیوارها قابل نصب در ساختمان های تجاری، مسکونی، رستوران ها و مناظر شهری هستند. اگر علاقه مند به آشنایی بیشتر با دیوار سبز هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. همچنین در ادامه قصد داریم شما را با دیوار سبز هوشمند که یکی از نوآوری های مدرن و جذاب جهت ایجاد فضای سبز هوشمند است، آشنا کنیم.

آشنایی با دیوار سبز

ساختار این دیوارها بدین گونه می باشد که تعداد زیادی پنل پلاستیکی در کنار هم روی دیوار نصب شده اند و گیاهان در این پنل ها قرار می گیرند و با استفاده از سیستم آبیاری قطره ای و تجهیزاتی که جهت رشد گیاهان در دیوار تعبیه شده است، رشد می کنند.

استفاده از این دیوارها باعث کاهش گازهای گلخانه ای و کاهش دمای محیط اطراف می شود. همچنین به دلیل نوع ساختاری که این دیوارها دارند عایق حرارت و عایق صوت هستند.

به کارگیری عایق حرارتی در ساختمان مانع خروج هوای مطبوع در فصل تابستان و زمستان به خارج از محیط می شود و دمای ساختمان را تنظیم می کند. عایق صوتی نیز مانع ورود سر و صدا به داخل یا خارج از محیط ساختمان می شود و آرامش را برای شما و دیگران به ارمغان می آورد. اگر می خواهید فضای سبز زیبایی برای محل زندگی خود به وجود آورید، توصیه می کنیم حتما از این نوآوری بهره ببرید.

انواع دیوار سبز 

کابلی

در این دیوارها کابل های فولادی به وسیله گیره ها و پیچ های فولادی ضد آب، به صورت شبکه ای یا رشته ای روی دیوار نصب شده اند و بستری مناسب برای رشد گیاهان ایجاد کرده اند.

تصویری از دیولر سبز کابلی است که نمای پشت آن دیواری سفید رنگ است.

شبکه ای

دیوار سبز شبکه ای با استفاده از تورهای شبکه ای ضد آب و انعطاف پذیر ساخته شده است. مقاومت تورهای شبکه ای باید متناسب با نوع وزن گیاهانی که قصد پرورش آن ها را داریم، باشند. به عنوان مثال هرچه میزان وزن گیاهان بیشتر باشد، باید از تورهای شبکه ای فشرده تر و مقاوم تر استفاده شود.

مدولار

اجزا تشکیل دهنده این نوع دیوارها، داربست ها و پنل هایی از جنس گالوانیزه هستند. گیاهان درون پنل هایی که در داربست جاسازی شده اند قرار می گیرند. این پنل ها دارای ابعاد و ظاهری متنوع هستند که زیبایی دو چندانی به نمای دیوار می دهند. همچنین در صورت خرابی پنل ها، می توا آن ها را تعویض نمود.

تصویری از دیوار سبز مدولار است که رنگ دیوار سفید است و درون ساختمان قرار دارد.

هیدروپونیک

دیوارهای سبز هیدروپونیک از فناوری های جدید دیوار سبز می باشند که تحولی بزرگ در کشاورزی ایجاد کرده اند. برای تولید محصولات کشاورزی از این طریق دیگر نیازی به وجود خاک برای رشد گیاهان نیست و فقط با کمک آب و مواد غذایی محلول در آب، گیاهان را پرورش می دهند و این خود یک مزیت به حساب می آید.

چرا که با نبود خاک مشکلاتی نظیر وجود آفات، علف هرز و شخم زدن خاک مشاهده نمی شود و برعکس تصوری که دارید آب کمتری نسبت به کشت خاکی مصرف می شود. زیرا مقدار زیادی از آب مصرفی جذب خاک و علف هرز نمی شود و تمام آب صرف ریشه گیاه که به طور مستقیم درون آب یا اسفنج ها قرار می گیرد، می شود. محصولاتی مانند گوجه، کاهو، فلفل، خیار، سبزی که رشد سریع تری نسبت به دیگر محصولات کشاورزی دارند، در روش کشت محصول با کمک دیوار سبز هیدروپونیک سازگارتر هستند. با هوشمند سازی این دیوارها می توان گلخانه ای هوشمند ایجاد کرد که محصولاتی بیشتر و با کیفیت تر تولید خواهیم داشت.

 

اگر به موضوع گلخانه های هوشمند علاقه مندید می توانید این مقاله را مطالعه کنید:

گلخانه هوشمند چیست؟ امکانات و مزایای گلخانه های هوشمند را بشناسیم

نمد پلیمری

همان طور که از نام این نوع دیوار مشخص است، از نمدهای پلیمری ساخته شده که به صورت کیسه ای به جای گلدان ها و پنل ها روی دیوار نصب شده اند و نیازی به خاک در این مدل از دیوار سبز دیده نمی شود. بلکه ریشه های گیاه به وسیله آب و مواد معدنی محلول در آبی که این نمد ها جذب می کنند تغذیه می شوند. نمدهای پلیمری به کار رفته قابلیت دفع آب اضافی یا به عبارتی زهشکی دارند. همچنین مقاوم در برابر درجه حرارت بالا، کشش و سایش هستند و انعطاف پذیری و عمر زیادی دارند. دیوار سبز نمد پلیمری را می توان نوعی دیوار سبز هیدروپونیک در نظر گرفت.

تصویری از دیوار سبز هوشمند پلیمری است که پلیمرهایی سبز رنگ دارد.

 

دیوار سبز هوشمند

دیوار سبز هوشمند نمونه ای دیگر از دیوار سبز می باشد که با ادغام اینترنت اشیا و دیوار سبز به وجود آمده است و تحولی بزرگ در کشاورزی هوشمند و فضای سبز هوشمند ایجاد کرده است. با استفاده از موتورها و سنسورهای تعبیه شده در دیوار سبز هوشمند، بسیاری از امور جهت رشد گیاه به صورت خودکار انجام می شود و دیگر نیازی به نظارت همیشگی جهت آبیاری، کود دهی، تامیین نور و رطوبت و بسیاری از این قبیل موارد نیست.

یکی از تفاوت های فاحش میان دیوار سبز هوشمند و دیوار سبز معمولی عمل آبیاری هوشمند است. نحوه انجام این عمل هوشمند به این شکل می باشد که در صورت تشخیص زمان آبیاری توسط سنسورها، به موتورها درخواست داده می شود تا در قفسه ها گردش داشته باشند و به صورت عمودی و به میزان نیاز گیاهان را آبیاری کنند. با استفاه از این فناوری دیگر نیازی به نگرانی بابت آبیاری به موقع گیاهان نیست.

نقش دیوار سبز هوشمند در فضای سبز هوشمند

فضای سبز هوشمند به فضایی گفته می شود که انجام بسیاری از امور کشاورزی مانند آبیاری، سم پاشی، هرس کردن گیاهان و علف های هرز، چمن زنی، گزارش دما و شرایط آب و هوا، برای داشتن یک محیط سبز زیبا و سرسبز به صورت خودکار و هوشمند صورت می گیرد و کشاورز در اجرا و نگهداری از گیاهان نقش بسیار محدود و کمی دارد. استفاده از دیوار سبز هوشمند در این زمینه نقش بسیار مهمی دارد و با استفاده از سیستم خودکاری که دارد می تواند فضای سبز هوشمند را در تمام سطح شهر پدید آورد.

اسامی تولیدکنندگان دیوار سبز

ایده های نوآورانه ای مانند دیوار سبز، توجه افراد زیادی را به خود جذب کرده است. به همین خاطر شرکت های بسیاری در حال حاضر در همین راستا فعالیت می کنند. در اینجا شما را با نمونه هایی از این برندها آشنا می کنیم.

  • برند Ziaeco

این شرکت در سال 1394 تاسیس شده و هدف اصلی آن مطالعه و بررسی سیستم های هیدروپونیک بخصوص در حوزه دیوارهای سبز می باشد. دفتر مرکزی این شرکت در تهران می باشد و 6 نمایندگی در کشور دارد که در استان های خراسان رضوی، گیلان، اصفهان، آذربایجان غربی، کرمان و یزد قرار دارند. این شرکت تا کنون با عملکرد هوشمندانه ای که داشته، مورد توجه شرکت های بزرگی همچون هوآوی، میتسوبیشی، لوتوس و برنامه تلویزیونی حالا خورشید قرار گرفته است.

  • برند Higreenwall

یک شرکت ایرانی است که فعالیت خود را در زمینه دیوار سبز هوشمند ازسال 1394 آغاز کرده و در حال حاضر دفتر مرکزی آن در شهر تورنتو کانادا می باشد. انجام بیش از 100 پروژه موفق در این زمینه  از نقاط قوت این برند است. این شرکت با هوشمندسازی دیوار سبز، عمل آبیاری و تغذیه گیاهان را به صورت اتوماتیک انجام می دهد. از نمونه پروژه های تکمیل شده این برند می توان به دیوار رستوران مهمت در سعادت آباد تهران، دنیای شکلات درتهران- بلوار اندرزگو، رستوران اعلا در فرمانیه تهران، بام جمشیدیه در جمشیدیه تهران اشاره کرد.

  • برند تیاب

شرکت آب و خاک تیاب فعالیت 40 ساله خود را از سال 1362 آغاز کرد که در ابتدا در زمینه لوله و اتصالات با نام شرکت پلی پارس فعالیت می کرد. اما در سال 1391 به منظور گسترش فعالیت خود نام خود را به شرکت آب و خاک تیاب تغییر داد. شرکت آب و خاک تیاب هم اکنون در ساخت تجهیزات آبرسانی و آبیاری و فضای سبز خدمت رسانی می کند و تمام تجهیزات مربوط به ساخت یک دیوار سبز هوشمند را تولید می کند که شامل طراحی، نصب، انتخاب گیاه، آبیاری هوشمند، ایجاد رطوبت هوشمند، پرژکتور رشد و کود ارگانیک است.

دیوارهای سبز تیاب به دلایل زیر می توانند یک گزینه مناسب برای انتخاب شما باشند:

  • زیر ساخت های کم هزینه
  • امکان نصب و استفاده مجدد دیوار سبز در محل جدید
  • تعویض آسان گل و گیاه
  • قابل استفاده در کنج و دور ستون ها
  • داشتن محفظه ذخیره آب برای گیاه
  • مقاومت در برابر هرگونه شرایط آب و هوایی
  • امکان برنامه ریزی اتوماتیک آبیاری
  • وزن کم دیوارسبز تمام شده
  • سادگی یادگیری نحوه نصب و نگهداری
  • استفاده از سیستم مه پاش برای ایجاد رطوبت و دما مناسب
  • دارای گارانتی و خدمات پس از فروش
  • قابلیت نصب بر روی هر سطحی که استحکام لازم جهت نصب دیوار سبز را داشته باشد

زوریل همیشه به دنبال کیفیت بالا و همکاری با شرکای تجرای برای ارائه خدمت با هم وطنان بوده است و به همین دلیل تیم فنی و تخصصی زوریبل فرآیند اجرای دیوار سبز هوشمند را با تجهیزات و همکاری شرکت آب و خاک تیاب انجام می دهد.

اگر تمایل به اجرای دیوار سبز هوشمند دارید برای مشاوره کاملا رایگان و بازدید از پروژه با ما تماس بگیرید.

07136265062     –   09172642441

  • چکاد بام

شرکت چکاد بام در زمینه ساخت دیوار سبز، بام سبز، تراس سبز و معماری داخلی سبز به روش مدولار در ایران سال ها فعالیت داشته است. ویژگی های تجهیزات این شرکت شامل موارد زیر می باشد:

  • جابه جایی راحت
  • ساخت و اجرای سریع محصولات
  • تغییر الگوی چیدمان حتی پس از اجرا
  • کلیه مصالح چوبی به کار رفته در محصولات از جنس چوب پلاست و ترموود می باشد
  • پنل های استفاده شده دارای لایه محافظ خاک، زهکش و ضد حریق هستند

از دیگر تولید کنندگان دیوار سبز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نمابرگ نگار
  • دیوار سبز لوتوس
  • سورن بام
  • پارس بام
  • گروه معماری سها
  • شرکت گلسین

در پایان اگر تمایل به اجرای انواع دیوارهای سبز، دیوارهای هوشمند و دیوار هیدروپونیک هوشمند دارید تیم تخصصی زوریل با کادری کاملا مجرب در بسیاری از استان های ایران خدمات و پشتیبانی حرفه ای در زمینه هوشمند سازی و دیوار سبز هوشمند ارائه می دهد که پیشنهاد می کنیم برای مشاوره کاملا رایگان و بازدید از پروژه با ما تماس بگیرید.

tel:07136265062     –   09172642441

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *