کلید هوشمند چیست؟ و انواع کلید لمسی در هوشمند سازی ساختمان کدام است؟
کلید هوشمند، پرکاربردترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان ها
کلید هوشمند، شکل هوشمند شده کلیدهای معمولی است که تجربه کاربری لذت بخشی را برای افراد ایجاد می کند. کلیدهای معمولی وظیفه روشن و خاموش شدن چراغ ها را بر عهده دارند در حالی که کلید های لمسی هوشمند علاوه بر نقش قطع و وصل برق، کاربرد های گسترده تری نیز دارند.
کلیدهای هوشمند قابلیت کنترل سیستم روشنایی را به صورت محلی یا از راه دور دارند، به این صورت که از طریق اپلیکیشن های قابل نصب بر روی موبایل، تبلت و کامپیوتر می توانند سیستم روشنایی را به سرعت و از راه دور کنترل کنند.
کلید معمولی از طریق پلاتین قادر به قطع و وصل کردن جریان الکتریکی برق در لامپ است؛ در حالی که یک کلید هوشمند همین کار را از طریق رله انجام می دهد. این نوع کلید قابلیت اتصال به سایر تجهیزات را دارد و علاوه بر اتصال به سیستم روشنایی می تواند با سایر وسایل برقی به صورت هماهنگ فعالیت کند.
در این مقاله نحوه عملکرد کلیدهای لمسی هوشمند، انواع آن و مزایایی که برای کاربران فراهم می کند را بیان می کنیم. برای آشنایی بیشتر با این عناوین به شما پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
نحوه عملکرد کلیدهای لمسی خانه هوشمند
کلیدهای هوشمند حتی در صورت قطع اینترنت، فعالیت خود را ادامه می دهند و شما می توانید از طریق برنامه های قابل نصب در موبایل سیستم روشنایی را کنترل کنید.
عملکرد کلید های لمسی هوشمند در دو حالت انجام می شود که در زیر آن ها را نام برده و به طور مختصر شرح می دهیم.
- بی سیم
هنگامی که کلیدهای هوشمند از طریق وای فای فعالیت می کنند سیستم روشنایی از راه دور قابل کنترل است و فرد می تواند با کمک موبایل چراغ ها را روشن و خاموش کند.
- باسیم
در حالت با سیم، شما می توانید علاوه بر کنترل سیستم روشنایی از راه دور، با لمس انگشت دستتان تنظیمات مدنظرتان را ایجاد کنید. کلیدهای هوشمند از نظر ظاهر، عملکرد، قابلیت کنترل، در سطح بسیار پیشرفته تری نسبت به کلید های معمولی هستند.
کلید لمسی هوشمند قابلیت های زیادی دارد و هر کدام از این قابلیت ها کیفیت استفاده از آن ها را دو چندان کرده است. در واقع می توان بر روی این نوع کلید ها برنامه ای تعریف کرد که چراغ ها به طور خودکار روشن و خاموش شوند.
همچنین قابلیت زمان بندی سیستم روشنایی از دیگر کاربرد های کلید لمسی هوشمند است. کلیدهای هوشمند مانند سنسور های تشخیص حرکت به سیستم مرکزی متصل هستند و در هنگام نصب شما می توانید سناریوهای مختلفی را برای آن ها تعریف کنید. تمامی سناریوهای برنامه ریزی شده با اتصال به پنل مرکزی قابل اجرا می باشند.
آیا برای نصب این نوع کلید نیاز به تغییر در کلیدهای ساختمان هست؟
برای نصب کلید هوشمند نیازی به ایجاد تغییر اساسی در جای کلید یا سیم کشی ساختمان نیست و تنها با قرار دادن کابل CAT6 روی قوطی کلید معمولی می توان آن ها را به راحتی تبدیل به کلید هوشمند کرد که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه تر از کلید معمولی است.
کلید های هوشمند در دامنه ولتاژ معمولی فعالیت می کنند و با استفاده از پروتکل mod bus تنظیم و طراحی می شوند. جنس رویه کلید هوشمند از شیشه و آلومینیوم است و به گونه ای ضد خش طراحی می شود که زیبایی خیره کننده ای در ظاهر این نوع کلید ها ایجاد می کنند، علاوه بر این قوطی کلید هوشمند از جنس ABS است که باعث می شود این نوع کلید ها در برابر ضربه و آتش سوزی مقاوم باشند.
انواع کلید هوشمند
عملکرد همه این نوع کلید ها تا حدودی یکسان است و تنها تفاوت این نوع کلید ها در دامنه فعالیت شان است. کلید های تک پل یک خط روشنایی، دو پل دو خط روشنایی، سه پل قادر به کنترل سه خط روشنایی و همچنین کلید چهار پل، چهار خط روشنایی را کنترل می کند.
در زیر به انواع کلید های هوشمند اشاره می کنیم.
- کلید لمسی هوشمند یک پل
- کلید لمسی دو پل
- کلید سه پل
- کلید چهار پل
- کلید پره
- کلید ترموستات
تا اینجا با نحوه عملکرد کلید لمسی هوشمند و انواع آن آشنا شدیم. در مطلب بعدی به برخی از مزیت های بکارگیری این نوع کلیدها در ساختمان اشاره می کنیم.
مزایای نصب کلید لمسی هوشمند
- افزایش ایمنی
- کنترل روشنایی به صورت خودکار و طبق برنامه
- قابلیت کنترل از راه دور
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- افزایش ارزش خانه
- کنترل وسایل برقی هوشمند
- تنوع زیاد کلید و قابلیت سفارش گذاری
- قابل رویت در تاریکی
کلید های هوشمند چندکاره هستند و علاوه بر کنترل چراغ ها در مدیریت دمای اتاق، رنگ نور، پخش موزیک و غیره تاثیر بسزایی دارند. بنابراین نقش کلید هوشمند تنها به کنترل چراغ ها محدود نمی شود بلکه از طریق هماهنگی با سایر تجهیزات خانه هوشمند موارد ذکر شده را نیز مدیریت می کند.
شبکه داخلی از یک cpu قوی و ماژول تقویم تشکیل می شود که بدون نیاز به اینترنت می تواند ساعت و تقویم را بروز رسانی کند. با کمک اپلیکیشن های قابل نصب در موبایل وضعیت چراغ ها، دمای اتاق، رنگ نور قابل تنظیم است.
یکی از کاربرد های مهم کلید هوشمند در حفظ امنیت خانه است. به این صورت که با تنظیم کلید روی برنامه شبیه ساز حضور، حتی وقتی که فرد در منزل نیست، چراغ ها به صورت خودکار در ساعت مشخصی روشن و خاموش می شوند و این گونه به نظر می رسد که صاحب خانه در منزل حضور دارد. بنابراین این گونه خانه ها تا حد زیادی از خطر سرقت در امان می مانند.
برای آشنایی بیشتر با سیستم روشنایی هوشمند به شما پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را مطالعه کنید.
سیستم روشنایی خانه هوشمند چیست؟ و چه مزیت هایی برای کاربران دارد؟
شرکت ایلیا راژمان صدرا با چندین سال سابقه در زمینه هوشمندسازی ساختمان محصولات با کیفیت و مدرنی ارائه می دهد. برای دیدن محصولات می توانید به وب سایت خانه هوشمند زوریل مراجعه کنید همچنین برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.