خانه هوشمند در یزد | نمایندگی خانه هوشمند ایرانی زوریل در استان یزد
جهت انجام پروژه های خانه هوشمند خود در یزد می توانید با نمایندگی ما در این شهر تماس حاصل فرمایید.
اطلاعات اولیه :
مدیریت :
شماره تماس :
شماره تماس : –
آدرس :
وب سایت :-
اینستاگرام : –
صنعت ساختمان در یزد
خانه هوشمند در یزد از سبک های مدرن ساختمان ها در جامعه امروزی این استان است. در گذشته بناهای تاریخی یزد به دلیل موقعیت جغرافیایی و همجواری با کویر به گونه ای خاص و با استفاده از موادی همچون گل و خشت ساخته می شدند. اما در عصر حاضر با پیشرفت سریع فناوری در زمینه ساخت و ساز، دیگر این نوع ساخت ها در سطح شهر کمرنگ شده و تمام آن ها به سمت هوشمند سازی ساختمان کشیده شده اند.
در گذشته معماران بناها را به شیوه ای متناسب با زمان و امکانات خود می ساختند که بتوانند در آن ها به راحتی زندگی کنند. از آن زمان تا به امروز این شیوه ها پیشرفت کرده و در عصر جدید، معماران از روش های نوین در ساخت و ساز استفاده می کنند تا امنیت، آسایش و رفاه بیشتری را برای ساکنین فراهم نمایند.
در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا شما را با این نوع معماری و سبک خانه های مدرن و جذاب در یزد آشنا کنیم.
در این نوشتار ابتدا در مورد سبک معماری تاریخی یزد در ساختمان ها توضیح داده و سپس سبک جدید معماری یزد را شرح می دهیم و در انتها بناهای تاریخی معروف یزد را معرفی می کنیم.
سبک معماری تاریخی یزد
سبک معماری شهر یزد به دلیل فرهنگ مردم و شرایط اقلیمی با دیگر شهرهای ایران متفاوت بوده و به گونه ای خاص و بی نظیر ساخته می شدند.
شهر یزد به دلیل موقعیت جغرافیایی آب و هوای گرم و خشکی دارد بر این اساس افراد خانه ها را در جهت قبله و اتاق های آن را دور تا دور حیاط با دیوار های بلند می ساختند تا بتوانند به صورت هوشمندانه در تابستان و زمستان از آن ها استفاده کنند. همچنین با این طراحی سعی داشتند حیاط را از دید سایر مردم پنهان کرده و بدین وسیله امنیت، آرامش و حفظ حریم سمعی و بصری را تامین نمایند.
مرکزی ترین قسمت خانه به حیاط اختصاص داده می شد اما امروزه خانه های مدرن در شهر به گونه ای ساخته می شوند که بخش ساختمانی معمولا در یک طرف حیاط قرار بگیرند.
معمولا در وسط حیاط ها حوضی با عمق زیاد ساخته می شد تا انرژی خورشید را در طول روز جذب کرده و هوای خنکی برای افراد فراهم نماید. در اطراف آن باغچه ها با درختان و گیاهان سازگار با آب و هوای گرم و خشک کاشته می شدند. این گیاهان علاوه بر زیبایی، محیط را نیز مرطوب نگه می داشتند.
اتاق ها با نام های متفاوتی مانند اتاق های سه دری، پنج دری و هفت دری از هم تفکیک می شدند که هر کدام ویژگی به خصوصی داشتند. نور گیری اتاق ها بسته به نوع آن نیز متفاوت بوده است.
اتاق سه دری، به عنوان اتاق خواب و پنج دری به عنوان اتاق مهمان تلقی می شد، که میزان نور در اتاق پنج دری بیشتر از اتاق سه دری بوده است. در اتاق پنج دری، چراغدان نیز وجود داشت که بوی بد محیط را می گرفت.
در ساخت بناها از مواد و مصالحی مانند چوب، خشت و گل استفاده می شد زیرا با اقلیم این منطقه سازگاری داشتند.
بنابراین معماری یزد متناسب با اقلیم و فرهنگ مردمان این سرزمین بوده است. به گونه ای که طرح کلی ساختمان و اجزای آن برای زندگی بهتر و رفاه بیشتر ساماندهی شده اند. همه این شیوه ها، بهترین راه ممکن در زمان خود بوده اند. اما هم اکنون ساختمان هایی جایگزین این نوع بناها شده اند که می توانند امکانات و رفاه بیشتری را برای افراد به ارمغان آورند.
خانه هوشمند در یزد، سبکی نوین از معماری در این استان می باشد که امروزه توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است.
در مطلب بعدی به ویژگی های خانه هوشمند در یزد می پردازیم.
هوشمند سازی سبکی جدید از معماری نوین
در عصر مدرن دیگر ساخت بناها با ویژگی های گذشته مقرون به صرفه نبوده و افراد با مشکلات زیادی برای ساخت ساختمان ها روبه رو هستند. به عنوان مثال قرارگیری حیاط در مرکز ساختمان با توجه به شرایط اقلیمی، از جمله محدودیت هایی است که در ساخت خانه های امروزی وجود دارد.
با پیشرفت و گسترش تکنولوژی می توان این محدودیت ها را با توجه به شرایط آب و هوایی برطرف کرده و ساختمان ها را به شیوه ای جدید و مطابق با نیاز افراد ایجاد نمود.
خانه ها را می توان با نصب سیستم های هوشمند مانند سیستم امنیتی، سیستم سرمایشی هوشمند، سیستم گرمایشی هوشمند، سیستم اعلام و اطفا حریق و دیگر سیستم های مورد نیاز هوشمند کرد و از مزایای آن بهره مند شد.
با توجه به اینکه شهر یزد، روزهای گرم و شب های سردی دارد، با نصب سیستم های سرمایشی و گرمایشی هوشمند، می توان دمای مناسبی در محیط داخلی ساختمان فراهم کرد.
یکی دیگر از سیستم ها که در تنظیم دمای مناسب خانه کمک می کند، سیستم پرده هوشمند برقی است که می تواند به صورت خودکار پرده ها را در ساعاتی از شبانه روز باز و بسته کند. این سیستم در طول روز از تابش شدید نور خورشید جلوگیری می کند و مانع از هدر رفتن انرژی می شود.
از آن جا که آب و هوای یزد، گرم و خشک است فقط گیاهانی می توانند در این مناطق رشد کنند که با این آب و هوا سازگار بوده و نیاز به آب کمتری داشته باشند. با پیاده سازی دیوار سبز هوشمند در خانه می توان هر نوع گیاهی را صرف نظر از دما و میزان آب مصرفی پرورش داد. با این کار زیبایی ساختمان دو چندان شده و رطوبت محیط نیز تامین می شود.
کاشت درختان و گیاهان تاثیر بسزایی در ایجاد رطوبت و خنک کردن هوا دارند. بنابراین می توان سیستم فضای سبز هوشمند را در محیط خارجی ساختمان اجرا کرد.
ساخت دیوارهای بلند در اطراف ساختمان ها جهت برقراری امنیت خانه های شهر یزد در گذشته بوده است. امروزه دیگر نیازی نیست ساختمان ها به این شیوه طراحی و ساخته شوند چرا که سیستم های امنیتی هوشمند می تواند به راحتی امنیت و آرامش خاطر را برای افراد تامین کند.
در مطالب قبل گفتیم که در ساخت بناها در یزد از مواد و مصالح خاصی با توجه به شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار می گرفت اما در ساختمان های امروزی از مواد و مصالحی استفاده می شود که بیشترین مقاومت حرارتی را داشته تا بدین گونه از خارج شدن هوای خنک به بیرون ساختمان جلوگیری کنند.
شهر یزد تابستان های گرم و سوزانی دارد که می توان برای بهره وری بیشتر از انرژی نور طبیعی، صفحه های خورشیدی در پشت بام ها نصب کرد و از قابلیت های آن استفاده نمود.
برای نور پردازی نیز می توان از سیستم هوشمند نورپردازی در خانه هوشمند یزد به جای چند در ها استفاده و میزان نور مورد نیاز خود را در هر جایی از ساختمان کنترل و تنطیم کرد. چند در ها می توانند هوای خنک ساختمان را از خود عبور دهند که این یکی از مشکلات این گونه طرح هاست.
در مطالب قبل گفتیم که برای رفع بوی بد در اتاق ها از چراغدان استفاده می شد اما در خانه هوشمند یزد با نصب سیستم تهویه مطبوع هوشمند به صورت اتوماتیک با بد شدن کیفیت هوا فعال شده و هوای با کیفیتی را در محیط ساختمان فراهم می کند.
تمام راه حل های گفته شده در خانه هوشمند یزد برای بهیته سازی در مصرف انرژی، به حداقل رساندن هزینه ها و حفظ شرایط مطلوب و آسایش برای افراد در خانه می باشند.
شرکت ایلیا راژمان صدرا با برند زوریل تولید کننده، طراح و مجری سیستم های هوشمند ساختمان هاست که از جدید ترین تکنولوژی روز دنیا بهره می برند. این شرکت در سطح کشور نمایندگانی دارد که جهت هوشمند سازی ساختمان و یا دریافت مشاوره می توانید با نمایندگان ما در یزد تماس بگیرید.
در این بخش از مقاله به معرفی برخی از بناهای تاریخی مشهور یزد می پردازیم و به صورت مختصر آن ها را شرح می دهیم.
معماری یزد در دنیا منحصر به فرد است. بناهای قدیمی زیادی در این شهر وجود دارند که می توان بسته به شرایط، آن ها را هوشمند کرد و از این سازه های به جا مانده به صورت مدرن و هوشمندانه حفاظت کرد. در این نوع معماری ها می توان از سیستم خانه هوشمند در یزد بکار گرفت.
به عنوان مثال با پیاده سازی سیستم امنیتی هوشمند و یا سیستم اعلام و اطفا حریق می توان از اتفاقات ناگواری مانند آتش سوزی و یا تخریب آن ها توسط افراد جلوگیری کرد.
یکی از قابلیت های هوشمند سازی این است که می توان از راه دور این بناها را کنترل و مدیریت نمود.
معرفی بناهای تاریخی
شهر یزد دومین شهر تاریخی جهان است. معماری و طراحی خانههای قدیمی یزد بسیار حیرتانگیز بوده و جلوه خاصی به شهر یزد بخشیده اند. در زیر به مواردی از این بناها که قدمت زیادی دارند، اشاره می کنیم.
خانه لاری ها
این بنا از آثار ارزشمند دوره قاجاریه محسوب می شود. که در سال ۱۲۸۶ قمری ساخته شده و در سال ۱۳۷۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. مساحت این خانه حدود ۱۷۰۰ متر با زیربنای ۱۲۰۰ می باشد.
این خانه دارای ۳ حیاط، ۶ باب خانه و ۲۲ اتاق می باشد. یکی از ویژگی های جذاب خانه لاری ها این است که هر ضلع از این بنا برای فصلی خاص مورد استفاده قرار می گیرد و ویژگی چهار فصل بودن را داراست.
در حیاط دوم این خانه، اتاق های سه، پنج و هفت دری وجود دارند که هر کدام از آن ها برای افراد و شرایط ویژه ای مورد استفاده قرار می گیرند.
در خانه لاری ها موزه اسناد تاریخی یزد نیز وجود دارد.
خانه ملک زاده
خانه ملک زاده با قدمت ۱۶۰ سال، یکی دیگر از خانه های معروف یزد است که به دوره قاجاریه بر می گردد. این بنا در سال ۱۳۷۹ به ثبت ملی رسید.
به خانه ملک زاده، خانه هنر یزد نیز گفته می شود که در یک بخش از آن کافه و فروشگاه صنایع دستی وجود دارد.
خانه ملک التجار
خانه ملک التجار یکی دیگر از خانه های قدیمی بسیار جذاب و زیبای یزد با قدمت تاریخی حدود ۱۲۰ سال و مساحت ۵۴۰ است که به زمان قاجاریه مربوط می شود.
این خانه تاریخی در سه بخش طراحی شده که هر کدام از آن به افراد خاصی (مهمانان، خدمتکاران و افراد خانواده) تعلق داشته است.
این خانه سه اتاق منحصر به فرد دارد؛ یکی از آن ها با آب طلا تزیین شده و به نام یوسف و زلیخا معروف می باشد. در اتاق دیگر سقف و دیوار های آن با آینه و گچ ساخته شده و در اتاق سومی در سقف آن نقاشی ماهرانه و زیبایی از فرش با استفاده از رنگ های گیاهی طراحی شده است.
در چند سال اخیر برای حفظ و نگهداری این خانه تاریخی در یزد، بنا را ترمیم و به هتل سنتی تبدیل کرده اند. با پیاده سازی سیستم های هوشمند می توان این مجموعه را به هتل هوشمند تبدیل کرد چرا که این نوع هتل ها نقش ویژه ای در جذب مسافران و گردشگران دارند.
برای آشنایی بیشتر با هتل هوشمند به شما توصیه می کنیم مقاله زیر را بخوانید.
هتل هوشمند چیست؟ انواع سیستم های مدیریت هوشمند هتل کدام اند؟