سیستم گرمایشی هوشمند چیست؟ هوشمند سازی سیستم گرمایشی چه قابلیت هایی دارد؟

, , ,
تصویری از تبلت و دما را نشان می دهد که کاربر در حال تنظیم سیستم گرمایشی هوشمند است.

خانه ای گرم با سیستم گرمایشی هوشمند

سیستم گرمایشی هوشمند یکی دیگر از تجهیزات خانه هوشمند است. خانه ای را تصور کنید که در آن دمای درون آن به صورت اتوماتیک بر اساس دمای محیط تنظیم می شود. امروزه به لطف اینترنت اشیا این تصور به واقعیت پیوسته و چنین قابلیتی با هوشمند سازی سیستم گرمایشی امکان پذیر می باشد.

با هوشمند سازی سیستم گرمایشی ساختمان دیگر نیازی به خاموش و روشن کردن آن ها نخواهید داشت. می توانید سیستم را در دمای مناسب تنظیم کنید و همواره از دمای مطلوب برخوردار شوید. سیستم گرمایشی هوشمند به طور خودکار و منظم کار کرده و دمای خانه را با توجه به دمای بیرون از خانه کنترل می نماید.

برای اینکه بدانید سیستم گرمایشی هوشمند چیست و چه قابلیت هایی دارد به شما توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

هوشمند سازی تمام جنبه های زندگی انسان ها

انسان ها همواره در تلاش اند تا زندگی را برای خود راحت تر و کارآمدتر نمایند. در طول تاریخ تمام تمدن ها سعی در ساده سازی جنبه های دشوار زندگی داشته اند. امروزه بشر با کمک تکنولوژی و فناوری های مختلف توانسته، زندگی خود را ساده تر از قبل کند.

در سال های اخیر با کمک اینترنت اشیا امکاناتی در خانه های مدرن فراهم شده که تاثیر ویژه ای در کیفیت زندگی افراد دارند.
یکی از این امکانات وجود سیستم گرمایشی هوشمند می باشد. این سیستم علاوه بر اینکه در کاهش هزینه ها و صرفه جویی در مصرف انرژی تاثیر ویژه ای دارد موجب شده تا مصرف کنندگان بتوانند به آسانی از این سیستم استفاده و دمای محیط را کنترل کنند. این سیستم قابلیت های مختلفی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

قابلیت های سیستم گرمایشی هوشمند

  • کنترل دمای هر بخش از ساختمان به طور جداگانه و اختصاصی

سیستم گرمایشی هوشمند به هر قسمت از خانه مانند آشپزخانه و اتاق خواب این اجازه را می دهد تا به صورت مستقل دمای مخصوص به خود را داشته باشند. هر فردی می تواند دما اتاق خود را بر روی هر درجه حرارتی تنظیم نماید و برای سایرین مزاحمتی را ایجاد نکند.

 

تصویری از ساختمان با گوشی هوشمند را نشان می دهد که هر بخش ساختمان دمای متفاوتی دارد.

 

  • کنترل دما با توجه به حضور و عدم حضور افراد به صورت خودکار

سیستم های گرمایشی این قابلیت را دارند که با ورود افراد به خانه، به صورت خودکار روشن شده و میزان گرمای مورد نیاز کاربر را فراهم نمایند؛ و در زمان خروج افراد از منزل غیر خاموش گردند تا از این طریق در مصرف انرژی صرفه جویی نمایند.

  • کنترل سیستم گرمایشی هوشمند از راه دور

از دیگر قابلیت های سیستم هوشمند گرمایشی این است که افراد می توانند به راحتی در هر ساعتی از شبانه روز و حتی هزاران کیلومتر دور تر از خانه، آن را از طریق تلفن همراه خود کنترل و مدیریت کنند.

همچنین می توانند قبل از رسیدن به منزل از طریق گوشی هوشمند سیستم گرمایشی هوشمند را فعال و در درجه حرارت مورد نیاز خود تنظیم نمایند تا در زمان ورود به خانه از دمای مطلوبی برخوردار شوند.

بهینه سازی در مصرف انرژی و کاهش هزینه ها

سیستم گرمازا هوشمند در بهینه سازی مصرف انرژی نقش موثری را ایفا می کند. این سیستم در صورت خروج افراد از منزل، به طور اتوماتیک به حالت ذخیره انرژی رفته و از این طریق در مصرف انرژی و سوخت صرفه جویی می کند. همچنین این سیستم می تواند با سیستم پرده هوشمند در ارتباط باشد تا از این طریق مصرف انرژی را کاهش دهد.

به عنوان مثال در روزهای زمستانی پرده های خانه را کنار زده تا با تابش نور خورشید به گرم شدن محیط کمک نماید.

اجزای سیستم های گرمایشی هوشمند

• پکیج دیواری و یا آبگرمکن

یکی از اجزای تشکیل دهنده این سیستم، پکیج دیواری و یا آبگرمکن است که آب داخل لوله ها را گرم می کند.

• رادیاتور

رادیاتورها، در واقع دستگاهی هستند که گرمای موجود در آب را به محیط منتقل کرده و باعث گرم شدن محیط می شوند. انواع مختلفی از رادیاتورها وجود دارد. جنس رادیاتورها معمولا از آلومینیوم می باشد که در برابر زنگ زدگی و رسوب مقاومت بالایی داشته باشند.

• پمپ

پمپ یکی دیگر از تجهیزاتی است که در سیستم گرمایشی برای به وجود آمدن جریان آب میان آبگرمکن و رادیاتور مورد استفاده قرار می گیرد.

• سنسور

سنسورهای سیستم گرمایشی تمام پارامترهایی که باعث می شوند دما را تغییر دهند را مورد بررسی قرار می دهند که با توجه به آن ها دمای محیط را تنظیم می نمایند. برای نمونه سنسور ها، میزان گرمای خورشید به محیط داخلی ساختمان را تشخیص داده و بر اساس آن گرمای مناسبی را در محیط ایجاد می کنند.

• سیستم کنترلی

سیستم کنترلی باعث هوشمند شدن سیستم گرمایشی می شود که قابلیت پردازش و برنامه ریزی را دارد. اطلاعاتی که سنسورها از محیط اطراف خود دریافت می کنند به سیستم کنترلی ارسال می نمایند. این سیستم اطلاعات را پردازش و فرامینی را به دستگاه مربوطه برای اجرا می فرستد.

تا اینجا با قابلیت ها و اجزای سیستم های گرمازا هوشمند آشنا شدیم. در مطلب بعدی برخی از مزیت های این سیستم را بیان کرده و هر کدام را به صورت مختصر شرح می دهیم.

مزیت های سیستم گرمایشی هوشمند

• کاهش مصرف انرژی

برای هوشمند سازی سیستم گرمایشی از سنسورها جهت برقراری تعادل بین مصرف انرژی و دمای محیط استفاده می شود؛ تا گرمای محیط در صورت حضور افراد در منزل به میزان کافی فراهم شود و در صورت عدم حضور افراد برای جلوگیری از اتلاف انرژی به طور خودکار غیر فعال شوند.

• آرامش و آسایش بیشتر افراد

با وجود سیستم گرمازا هوشمند در خانه دیگر نیازی به کنترل دما به صورت دستی نیست و تنظیم و کنترل آن به دو شکل امکان پذیر است یا می توان سناریویی برای آن تعریف کرد که طبق زمان بندی داده شده به سیستم، به طور خودکار روشن و خاموش شود و یا اینکه کاربر در هر زمان و مکان از طریق تبلت، لپ تاپ و یا تلفن همراه و از راه دور سیستم را مدیریت کند؛ بر این اساس آرامش و آسایش بیشتر برای کاربر فراهم می شود.

• کاهش استهلاک

هنگامی که سیستمی به صورت بهینه کار کند طول عمر آن افزایش می یابد. هوشمند سازی سیستم گرمایشی باعث می شود سیستم به صورت بهینه کار کند و از این طریق راندمان کلی سیستم و طول عمر آن افزایش یابد.

• عیب یابی سیستم

هنگام پیاده سازی و اجرای سیستم گرمایشی هوشمند تعدادی سنسور در مکان های مختلفی نصب می کنند تا در صورت بروز خطا در سیستم به سرعت تشخیص داده شود.

• برنامه پذیر بودن

می توان سیستم گرمایشی را بر اساس خواسته های خود برنامه ریزی کنید برای نمونه در اوایل پاییز این سیستم شروع به فعالیت کند و دمای خانه را به حد استاندارد و مناسبی نگه داردو یا اینکه در فصل بهار فقط در شب ها شروع به کار کند.

با هوشمند سازی سیستم گرمایشی می توانید آسایش و رفاه بیشتری را به اعضای خانواده خود هدیه دهید.

شرکت ایلیا راژمان صدرا می تواند با تجهیزات لوکس و تجربه کافی سیستم گرمایشی خانه شما را هوشمند نماید. برای دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تلفن های تماس و ساعت کاری

تلفن :  ۳۶۲۶۵۰۶۲ – ۰۷۱

موبایل: ۰۹۱۷۲۶۴۲۴۴۱

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *