سیستم سرمایشی هوشمند چیست و چه قابلیت هایی را برای کاربران فراهم می کند؟

, , ,
تصویری از تجهیزات سیستم سرمایشی هوشمند را نشان می دهد.

سیستم سرمایشی هوشمند، سیستمی نوین جهت خنک سازی فضای خانه

سیستم سرمایشی هوشمند یکی دیگر از تجهیزات اصلی جهت هوشمند سازی ساختمان هاست که تمامی قسمت های خانه را به طور منظم و هماهنگ خنک می کند. هوشمند سازی سیستم سرمایشی علاوه بر خنک نمودن هوای محیط باعث کاهش مصرف انرژی و هزینه ها می شود.

فرض کنید در فصل تابستان که هوا به شدت گرم است بخواهید از خانه بیرون بروید در این هنگام شما کولر و یا اسپلیت را خاموش می کنید و یا اینکه اسپلیت را روی درجه ای تنظیم می کنید تا هوای خانه خنک باقی بماند این روش ها مسائلی را به دنبال خواهد داشت. در روش اول منزل شما گرم می شود و با دمای هوای بیرون چندان تفاوتی نخواهد داشت و در روش دوم نیز انرژی زیادی مصرف خواهد شد.

همچنین ممکن است در زمان خروج از منزل به دلیل مشغله زیاد کاری فراموش کنید سیستم های سرمایشی منزل خود را خاموش کنید.

برای اینکه بدانید راه حل این گونه مسائل چیست شما را دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

راه حلی که برای رفع آن توصیه می کنیم هوشمند سازی سیستم سرمایشی است در ابتدا به معرفی این سیستم می پردازیم.

سیستم سرمازا هوشمند چیست؟

به سیستمی که جهت خنک و سرد نمودن محیط مورد استفاده قرار می گیرد سیستم سرمایشی می گویند که انواع مختلفی دارند که از جمله آن ها می توان به کولر آبی، کولر گازی، فن کویل، چیلر و اسپلیت اشاره کرد.

با هوشمند سازی سیستم سرمایشی دیگر نیازی به خاموش و روشن کردن این سیستم ها را ندارید و با تعیین میزان دما، می توان از دمای مطلوب برخوردار شوید.

سیستم هوشمند سرمایشی دمای خانه را متعادل نگه می دارد و هنگامی که شما وارد منزل خود می شوید، با توجه به دمای بدن شما، محیط را به میزان کافی که نیاز است سرد و خنک می کند.

با اجرای چنین سیستمی در خانه خود می توانید مبالغ قبوض را کاهش دهید.

خنک سازی خانه در فصل های گرم از مهمترین دغدغه های افراد برای تعادل دمای محیط است.

سیستم سرمایشی هوشمند قابلیت های بی نظیری را در اختیار کاربران قرار می دهد که در مطلب بعدی به مواردی از آن ها اشاره می کنیم.

قابلیت های سیستم های سرمایشی هوشمند

• امکان تعریف سناریو

می توان سناریویی تعریف کرد که در هنگام ورود افراد به منزل، سیستم سرمازا هوشمند فعال و در زمان خروج، سیستم غیر فعال شود.

• امکان تنظیم دما به صورت خودکار و یا دستی

کنترل دما در سیستم هوشمند سرمایشی به چند صورت انجام می شود. کاربر می تواند از طریق اپلیکیشن و از راه دور میزان دما را تنظیم کند و یا اینکه سیستم سرمایشی هوشمند بر اساس برنامه تعریف شده سرمای مناسبی را در محیط ایجاد نماید.

• تنظیم دمای هر اتاق و فضا به صورت جداگانه

سیستم سرمایشی هوشمند این امکان را در اختیار کاربر قرار می دهد که دمای هر اتاق و هر بخشی از ساختمان به دلخواه خود و جداگانه تنظیم کند.

• امکان روشن و خاموش شدن سیستم به صورت خودکار

سیستم هوشمند سرمایشی قابلیت برنامه ریزی دارد و می تواند در بازه های زمانی تعیین شده توسط کاربر به طور اتوماتیک فعال و یا غیر فعال شود. همچنین این امکان را به کاربر می دهد که تنظیماتی را با توجه به آب و هوای محل زندگی برای فصول مختلف در سیستم تعریف کند.

• کنترل از راه دور

یکی دیگر از ویژگی های سیستم هوشمند سرمایشی، کنترل از راه دور سیستم با استفاده از لپ تاپ، تبلت، گوشی و ریموت می باشد که از طریق نرم افزار نصب شده روی آن ها انجام می شود. بنابراین کاربر می تواند قبل از ورود به منزل از طریق اپلیکیشن، سیستم را روشن و روی دمای خاصی تنظیم کند تا در هنگام ورود، میزان سرمای محیط مطابق با خواسته خود باشد.

تا اینجا با سیستم سرمایشی و قابلیت های آن آشنا شدیم در مطلب بعدی برخی از مزیت های این سیستم را بیان می کنیم و در انتها تجهیزات مورد نیاز برای هوشمند سازی را نام برده و به صورت مختصر شرح می دهیم.

مزیت ها

  • کاهش مصرف انرژی

اجرای سیستم های سرمایشی هوشمند تا حد زیادی از اتلاف انرژی جلوگیری می کند. هنگامی که فردی در خانه حضور ندارد حالت صرفه جویی انرژی به طور اتوماتیک فعال می شود.

سیستم هوشمند سرمایشی برای اینکه بازدهی بیشتری داشته باشد می تواند با سیستم پرده هوشمند ارتباط برق برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید با سیستم پرده هوشمند در ارتباط باشد و برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به داخل ساختمان، پرده ها را باز کرده تا گرمای کمتری به داخل خانه منتقل نماید.

بدین شکل سیستم به گونه ای عمل می کند که بیشترین بازدهی را داشته باشد.

  • افزایش طول عمر تجهیزات

با هوشمند سازی سیستم سرمایشی، سنسورهای بکار رفته در این سیستم دمای محیط را اندازه گیری می کنند و در صورت نیاز آن را فعال می کند بدین ترتیب از روشن و خاموش شدن بی دلیل وسایل سرمایشی جلوگیری شده و به طول عمر آن ها اضافه می کند.

  • آسایش و آرامش بیشتر کاربران

با اجرای سیستم سرمایشی هوشمند دیگر نیازی نیست دمای سیستم را به صورت دستی کنترل کنید این کار یا به طور اتوماتیک و یا از طریق تبلت و گوشی انجام می گیرد.

  • کاهش هزینه ها

سیستم هوشمند سرمایشی در ابتدا هزینه اولیه بیشتری را نسبت به سیستم معمولی دارد ولی با گذشت زمان به دلیل اینکه این سیستم ها انرژی کمتری را مصرف می کنند هزینه های ناشی از مصرف انرژی به آن کاهش می دهد وهمچنین هزینه اولیه را جبران می کند.

این سیستم هزینه های مربوط به تعمیر و نگه داری را نیز کاهش می دهد.

تجهیزات مورد نیاز جهت هوشمند سازی

  • سنسور های دما

در بخش های مختلف ساختمان سنسورهای دما تعبیه می شوند که دمای فعلی محیط را اندازه گیری می کنند. زمانی که دما افزایش یابد اطلاعاتی را به سیستم مرکزی ارسال می کند. سیستم مرکزی نیز پس از پردازش دستور فعال شدن را به سیستم سرمایشی می دهد.

  • ترموستات های هوشمند

ترموستات هوشمند یک دما را از کاربر دریافت می کند تا دمای محیط را به آن میزان برساند. و از چند سنسور که در نقاط مختلف ساختمان نصب شده اند برای اندازه گیری دمای فعلی محیط استفاده می کنند. که وظیفه دارد دور فن و دما را کنترل کند.
ترموستات دمای فعلی با دمای تعیین شده توسط کاربر را مقایسه کرده، چنان چه نیاز باشد محیط خنک شود،به سیستم سرمایشی مانند کولر دستور روشن شدن را می دهد.

 

تصویری از ترموستات هوشمند که یکی از تجهیزات مورد نیاز برای هوشمند سازی سیستم سرمایشی است را نشان می دهد.

 

  • اپلیکیشن

نرم افزاری جهت تنظیم دما و کنترل سیستم سرمایشی بر روی تبلت و تلفن همراه نصب می شود تا کاربر بتواند به راحتی از هر جای دنیا آن را مدیریت کند.

  • سیستم کنترل کننده مرکزی

دستگاه کنترل کننده مرکزی به عنوان قلب سیستم عمل می کند و تمامی تجهیزات دیگر با این دستگاه در ارتباط می باشند. این دستگاه وظیفه هماهنگی تجهیزات را براساس برنامه ای که کاربر به آن میدهد بر عهده دارد.

سنسورها با اندازه گیری دمای محیط اطلاعاتی را به سیستم مرکزی ارسال می کنند سیستم مرکزی نیز پس از پردازش آن ها در صورتی که دمای دریافتی توسط سنسور با دمای ایده آل تفاوت داشته باشد به سیستم سرمایشی دستور روشن شدن را می دهد.

  • وسایل سرمایشی

کولر آبی، اسپلیت، فن کویل از جمله دستگاه هایی هستند که برای سرد نمودن هوای محیط بکار می روند.
کولر آبی را می توان به راحتی با ترموستات و ریموت هوشمند کرد.

برا هوشمند سازی فن کویل نیز از ترموستات هوشمند استفاده می شود. عملکرد فن کویل به این شکل است که در فصل گرما آب سرد از طریق لوله کشی به دستگاه فن کویل وارد شده و محیط را خنک می نماید.

با استفاده از سیستم سرمایشی هوشمند در خانه آرامش و آسایش را برای خانواده خود به ارمغان آورید.

برای هوشمند سازی سیستم های سرمایشی خود می توانید با کارشناسان ما در شرکت ایلیا راژمان صدرا تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *