آشنایی با برخی از نمونه ساختمان های پایدار در جهان و ویژگی های آن ها

تصویری از ساختمان هایی به سبک معماری پایدار را نشان می دهد که در آن فضای سبز و تعدادی افراد در آن قرار دارد.

ساختمان های پایدار در جهان

ساختمان های پایدار در جهان دارای اهدافی هستند که از جمله آن می توان مطابقت با محیط، جلوگیری از آلودگی هوا و بهره برداری مناسب از منابع و انرژی اشاره کرد. امروزه به دلیل اینکه انسان ها تغییر و تحولاتی در محیط زندگی خود ایجاد کرده اند سبب بروز بحران هایی برای ادامه زندگی شده است. بنابراین باید روش های ساخت و ساز را تغییر و اصول معماری پایدار را مورد توجه اساسی قرار داد. در این مقاله به معرفی نمونه ساختمان های پایدار در جهان پرداخته و توضیح مختصری برای هر کدام از آن ها ارائه می دهیم.

مفهوم پایداری در معماری

معماری پایدار یکی از مباحث مهم در صنعت ساخت و ساز است. پایداری به معنی تداوم زندگی در آینده که به ابعاد اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی توجه خاصی دارد.

ساختمان های پایدار با شرایط اقلیمی منطقه خود سازگار و منطبق بوده و از انرژی های تجدید پذیر مانند نور خورشید، پوشش گیاهی، باران و باد استفاده می کنند. استفاده از چنین سبکی در معماری باعث کاهش مصرف انرژی در ساخت بناها شده و در نهایت منجر به کاهش آلودگی در سطح کره زمین می شود.

برای آشنایی بیشتر شما مخاطبین عزیز در وب سایت خانه هوشمند زوریل با نمونه ساختمان های معماری پایدار، پیشنهاد می کنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

معرفی نمونه ساختمان های پایدار در جهان

برج رابینسون سنگاپور

ساختار برج به گونه ای است که با وجود بالکن های مخصوص، گیاهان و درختان میزان نور طبیعی موجود را به حداکثر رسانده و بدین صورت هزینه های روشنایی را کاهش می دهد.

در پشت بام این برج باغی به شکل روباز و دیگری به صورت سر پوشیده واقع شده است، که افراد می توانند از این قسمت برج بازدید کنند.

 

تصویری از برج رابینسون سنگاپور را که یکی از نمونه ساختمان های پایدار در جهان است نشان می دهد که در قسمتی از ساختمان تعدادی درخت کاشته شده است.

برج شانگهای کشور چین

برج شانگهای بلند ترین برج کشور چین با ارتفاع حدود 630 متری به عنوان دومین برج بلند دنیا است. این برج 200 توربین بادی در قسمت بالای ساختمان دارد که بخشی از انرژی مورد نیاز خود را توسط آن ها تامین می کند.

از ویژگی های جالب برج شانگهای این است که در هنگام باران، آب ها را جمع آوری کرده و برای مصارف گرمایش، تهویه هوا و فضاهای سبز استفاده می کنند. آب هایی که مورد استفاده قرار گرفتند بعد از تصفیه، مجددا به مصرف می رسند.

بدنه این برج از شیشه و به شکل دو لایه ای تشکیل شده است که باعث جذب بیشتر نور آفتاب می شود.

طراحی این برج به شکل پیچشی است که باعث شده در مقایسه با سایر برج های با ارتفاع مشابه از مصالح ساختمانی و فولاد کمتری استفاده نماید.

 

تصویری از برج شانگهای کشور چین را نشان می دهد که ساختاری پیچشی دارد.

برج amager bakke دانمارک

برج amager bakke یا amager hill در شهر کپنهاگ کشور دانمارک واقع شده است که به آن copenhill نیز گفته می شود.

این ساختمان هم نیروگاه تولید برق بوده و هم به عنوان یک مرکز ورزشی شناخته شده همچنین این ساختمان مسیر کوهنوردی و پیست اسکی مصنوعی را فراهم کرده است.

براساس گفته مجله معمار سالانه حدود 440000 تن زباله به وسیله توربین ها و کوره های بخار به انرژی گرمایشی و برق برای 150000 ساختمان در اطراف آن تبدیل می شود.

 

تصویری از برج amager bakke دانمارک را نشان می دهد که این ساختمان به صورت شیبدار می باشد.

پارک مرکزی سیدنی کشور استرالیا یکی از نمونه ساختمان های پایدار در جهان

پارک مرکزی متشکل از دو برج مسکونی و یک مرکز تجاری می باشد که پوشیده از درخت و دارای نیروگاه کم کربن و همچنین نیروگاه بازیافت داخلی آب است که می تواند گرما و آب ساکنین را تامین کند. در آن 250 گونه از گل ها و گیاهان بومی استرالیا وجود دارد.

در بالای این برج آینه هایی دارای موتور قرار دارند که نور خورشید را دریافت کرده و آن را به طرف پایین هدایت می نمایند و با غروب آفتاب این سازه به نمایشگری از چراغ های LED تبدیل شده و روشنایی در محیط را فراهم می کند.

این پارک محلی برای کسب آرامش، حضور در سینمای فضای باز و موسیقی زنده نیز می باشد.

 

تصویری از پارک مرکزی سیدنی کشور استرالیا را نشان می دهد که در بین بخش هایی از ساختمان پوشش گیاهی وجود دارد.

ساختمان بانک آمریکا در نیویورک آمریکا

برج بانک نیویورک با ارتفاع حدود 365 متر و 55 طبقه نمونه ای از ساختمان های پایدار در جهان است. این برج از سیستم هایی تشکیل شده که می تواند آب باران را جمع آوری نموده و برای استفاده مجدد به کار گرفته شود.

همچنین این ساختمان انرژی پاک و پایدار حدود 6/4 مگا وات را تولید می کند و به عنوان محیط زیست- دوست ترین برج دنیا معرفی شده است.

 

 تصویری از ساختمان بانک آمریکار در نیویورک را نشان می دهد که در اطراف آن درختان و گیاهان زیادی قرار دارد.

هتل پارک رویال در سنگاپور

مجموعه Parkroyal هتلی لوکس در سنگاپور که توسط WOHA طراحی شده و یکی از نمونه ساختمان های پایدار در جهان می باشد. این ساختمان در چندین طبقه و مملو از شاخ و برگ های سبز رنگ به گونه ای شگفت انگیز ساخته شده است.

در فضاهای عمومی و بالکن های اتاق مهمان، فضای سبز قرار دارد که وجود چنین فضایی باعث خنک شدن محیط می شود.
این ساختمان به شکل هتلی درون یک باغ با مساحتی بیش از 15000 متر مربع طراحی شده است.

وجود باغ های طبیعی در قسمت بالایی ساختمان، بکارگیری سنسورهای باران، حفاظت از منابع آب، بهره گیری از انرژی خورشیدی و تولید نیرو به وسیله آن، صرفه جویی در مصرف برق نوآوری هایی است که با توجه به معماری پایدار در آن گنجانده اند.

با توجه به بارندگی فراوان در سنگاپور آبشارها و آبگذر هایی در این طرح پیاده سازی شده است که برای آبیاری گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

تصویری از هتل پارک رویال در سنگاپور را نشان می دهد که در قسمت های بالکن پوشش گیاهی وجود دارد.

مرکز تجارت جهانی منامی در کشور بحرین نمونه ای از ساختمان های پایدار در جهان

برج دو قلو منامی یکی دیگر از نمونه ساختمان های معماری پایدار در جهان که در بحرین واقع شده و توسط شرکت معماری Arkins طراحی شده است.

بین این دو برج آسمان خراش چندین توربین بادی قرار دارد که باد وارد شده از خلیج فارس را دریافت کرده و آن را به برق تبدیل می کند. بنابراین مقداری از برق مصرفی ساختمان ها از این طریق تامین می شود.

 

تصویری از مرکز تجارت جهانی منامی در کشور بحرین را نشان می دهد که بین دو برج تعدادی توربین بادی تعبیه شده است.

Wat Pa Maha Chedi Kaew در کشور تایلند

Wat Pa Maha Chedi Kaew یک معبد بودایی که با سبکی خاص در تایلند طراحی شده است. در این ساختمان از بطری های شیشه ای بازیافتی به عنوان مصالح ساختمانی بکار گرفته اند. حدود یک و نیم میلیون بطری شیشه ای به رنگ های سبز و قهوه ای برای ساخت دیواره ها و میلیون ها درهای بطری برای کف ساختمان به عنوان موزاییک استفاده کرده اند. این معبد شامل 20 ساختمان می باشد.

 

تصویری از Wat Pa Maha Chedi Kaew در کشور تایلند را و با نمای سبز رنگ نشان می دهد.

ساختمان کاونسیل هاوس در استرالیا

این ساختمان جوایز متعددی را در زمینه معماری پایدار دریافت کرده است. استفاده از روش های طبیعی برای تهویه هوای داخل ساختمان، انرژی خورشیدی و منابع ذخیره آب باران نمونه هایی از انرژی پایدار بوده که در آن بکار گرفته شده است.

این ساختمان با معماری موریانه شکلی که دارد نقش کلیدی در گرمایش و سرمایش ساختمان ایفا می کند.

 

تصویری از ساختمان کاونسیل هاوس در استرالیا که بخشی از نمای آن به رنگ قهوه ای است را نشان می دهد.

برج رودخانه مروارید گوانجو

برج رودخانه مروارید از ساختمان های اداری با ارتفاع حدود 300 متر و 71 طبقه در شهر گوانجو می باشد.

با توجه به اصول پایداری و صرفه جویی در مصرف انرژی طراحی و ساخته شده و به عنوان نمونه ای از ساختمان های پایدار در جهان است.

استفاده از توربین های بادی و بهره وری از انرژی خورشیدی نمونه هایی از ویژگی های طراحی پایدار بکار رفته در این ساختمان است.

این برج در مقایسه با ساختمان های مشابه خود حدود 50 درصد مصرف انرژی کمتری دارد.

این برج دارای توربین های بادی و کوره های خورشیدی است که برق خود را به وسیله انرژی خورشیدی و باد تامین می کند.

 

تصویری از برج رودخانه مروارید گوانجو را نشان می دهد که در اطراف این ساختمان درخت و گیاهان زیادی وجود دارد.

ساختمان اج (Edge) در آمستردام یکی دیگر از نمونه ساختمان های پایدار در جهان

ساختمان اج در کشور هلند با مساحت حدود 40000 متر مربع نمونه ای دیگر از پایدارترین و هوشمندترین ساختمان های اداری در دنیا است که در سال 2015 افتتاح شد. نمونه ای از ویژگی های معماری پایدار در این ساختمان به شرح زیر است.

در این ساختمان حدود 28000 سنسور در سقف آن قرار داده شده که میزان دمای محیط، رطوبت، روشنایی و حرکت را می سنجد. سیستم روشنایی اج توسط شرکت فیلیپس طراحی شده که از پنل های LED استفاده کرده است. با این کار میزان مصرف انرژی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

از آن جایی که این ساختمان هوشمند بوده کارکنان در شرکت می توانند با گوشی هوشمند خود از طریق اپلیکیشن روشنایی و دمای قسمت مربوط به خود را به میزان مورد نیاز تنظیم کنند.

ساختمان اج، آب باران در سقف ها را برای استفاده در سیفون سرویس بهداشتی، آبیاری فضای سبز بالکن ها و سایر بخش های ساختمان جمع آوری می کند.

نمای شیشه ای ساختمان اج باعث شده میزان روشنایی مطلوبی در محیط فراهم شود. وجود پنل های خورشیدی در Edge برای تامین انرژی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

تصویری از ساختمان اج (Edge) در آمستردام را نشان می دهد که یکی از نمونه ساختمان های پایدار و هوشمند می باشد.

 

جهت هوشمند سازی ساختمان و دریافت مشاوره می توانید با متخصصین ما در شرکت ایلیا راژمان صدرا تماس بگیرید. این شرکت چندین سال در حوزه هوشمند سازی ساختمان های اداری، مسکونی و سازمانی فعالیت دارد.

برج مارکوپولو در هامبورگ کشور آلمان

این برج در سواحل رود البه (elbe) واقع شده و یکی از ساختمان های حیرت انگیز در هامبورگ است که در سال 2010 افتتاح شد.

هر طبقه از ساختمان می تواند چند درجه حول یک محور بر روی طبقه زیرین خود بچرخد. این طراحی باعث شده ساکنان را در برابر نور مستقیم خورشید محافظت کند و به طور طبیعی تهویه هوا در محیط انجام شود.

یکی دیگر از ویژگی های پایدار برج مارکوپولو این است که در پشت بام آن مبدل حرارتی وجود دارد که هوای گرم محیط را دریافت کرده و آن را به سیستم خنک کننده تبدیل می نماید.

 

تصویری از برج مارکوپولو در هامبورگ کشور آلمان را نشان می دهد که یکی از نمونه های ساختمان پایدار در جهان است..

 

برای آشنایی بیشتر با مفهوم معماری پایدار و ویژگی های آن به شما توصیه می کنیم مقاله زیر را مطالعه کنید.

معماری پایدار چیست؟ | هر آنچه در مورد معماری پایدار باید بدانیم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *